Certificari si siguranta

Produsele Internorm nu au numai calificarile necesare, dar 6 produse sunt certificate pentru case pasive, ceea ce demonstreaza ca sunt cele mai bune ferstre privind izolatia termica. In plus am primit mai multe premii pentru dezvoltare a produselor, din punct de vedere a mediului a marketingului si a realizarii conducerii in afaceri.

Garantia

Ca si firma conducatoare la nivel european, in fabricarea ferestrelor si usilor, Internorm are o experienta de 77 ani in domeniul dezvoltării produselor şi cel al asigurării calităţii. Numele nostru s-a contopit cu siguranţa deosebită şi cu durata lungă de viaţă.

Garantii / extras

Textul complet al dispoziţiilor noastre referitoare la garanţie, condiţiile exacte pentru garanţie, şi cum trebuie procedat în cazul unei probleme de garanţie se poate găsi în caietul nostru de service. Acest caiet vi-l predăm la livrarea produsului, dar se poate procura de la oricare dintre comercianţii calificaţi.

12 ani garantie

 • ferestre zedra 12 ani garantie
 • In cazul rezistentei la intemperii, impotriva decolorarii nenaturale si fisurarii albe ale profilurilor ferestrelor si ale usilor, exceptie fac fisurile ce apar la colturi.
 • In cazul rezistentei la intemperii, impotriva decolorarii nenaturale si fisurarii suprafetelor dinspre spatiul de locuit ale profilurilor ferestrelor din plastic cu invelis din folie si ale profilurilor usilor.
 • In cazul rezistentei la intemperii, impotriva decolorarii nenaturale si fisurarii suprafetelor profilurilor ferestrelor din aluminiu cu invelis exolat sau pulverizat si ale profilurilor usilor.
 • Impotriva aburirii spatiului dintre sticle, in cazul sticlelor izolante cu distantatoare din otel inoxidabil sau din aluminu, care nu contin stinghii despartitoare.
 • Pentru functia de materie prima compozit ale profilurilor din lemn, spuma termo si aluminiu, la produsele EDITION, EDITION4, VARION si VARION4, daca au fost respectate directivele de montare si de intretinere ale firmei Internorm.
 • Pentru functia de lipire si de etansare a sticlelor izolante si ale profilurilor ferestrelor la modelele EDITION, EDITION4, VARION, VARION4 si GENION, daca au fost respeectate directivele de montare si de intretinere ale firmei Internorm.

5 ani garantie

 • ferestre zedra 5 ani garantie
 • Pentru clantele usilor de intrare cu invelis PVD, impotriva corodarii, daca nu este vorba de defectare mecanica.
 • In cazul rezistentei la intemperii, impotriva decolorarii nenaturale si a fisurarii adaosurilor usilor. Garantia nu se refera la modificarile opticii suprafetei, aparute din cauza impuritatilor.
 • Impotriva aburiri spatiului dintre sticle in cazul sticlelor izolante, care au montate stinghii despartitoare impreuna cu distantatoarele THERMIX.

3 ani garantie

 • ferestre zedra 3 ani garantie
 • In cazul rezistentei la intemperii, impotriva decolorarii nenaturale si fisurarilor suprafetelor profilurilor jaluzelelor din plastic.
 • In cazul rezistentei la intemperii, impotriva decolorarii nenaturale si fisurarii suprafetelor profilurilor din aluminiu cu invelis eloxat sau pulverizat ale jaluzelelor.
 • Pentru functionarea feroneriei ferestrelor si usilor, daca au fost respectate directivele de montare si de intretinere ale firmei Internorm.

30 de ani garantie

 • ferestre zedra 30 de ani garantie
 • În plus, Internorm garantează că specialiştii noştri pot să repare de mai multe ori produsele Internorm, in asa fel ca functionarea lor pe o perioada de 30 ani sa fie asigurata, respectiv sa fie mentinuta. Conditia acestui lucru este ca sa nu se defecteze constructia tocului (=toc si aripa). Perioada de 30 ani incepe cu data fabricatiei. Serviciile respectiv materialele necesare mentinerii in functiune, timpul de executare a lucrarilor, etc, se vor factura in functie de tarifele aflate in vigoare.

Siguranta

In vederea obtinerii unei senzatii de siguranta, fiecare fereastra Internorm este prevazuta cu un grad de siguranta de baza. Daca doriti o mai mare siguranta, atunci va mai oferim doua variante: gradul 1 si 2 de siguranta.

Dotare de calitate in serie – gradul de siguranta de baza pentru Internorm

In fabricaatia de serie, fiecare dintre sistemele de ferestre Internorm ofera o siguranta crescuta impotriva spargerii, cu ajutorul unui bolt cu cap si a unui element de inchidere de siguranta.

Protectie in fiecare colt cu WK 1 – adica cu gradul 1 de siguranta

În gradul 1 de siguranţă (WK 1), atestat, fereastra este prevăzută în toate cele patru colţuri cu elemente speciale de feronerie, respectiv cu protecţie împotriva găuririi, la încuietoare. În plus, mai încorporăm o clanţă, ce se poate închide şi o sticlă de 6 mm (se poate monta şi sticlă de grosime mai mare). Montarea se face cu diblu sau cu şurub.

Avantaje privind siguranta

Rezistenţă la o forţă de apăsare de chiar 3.000 Newton (cca. 300kg). O alta procedura de verificare este ceea cu un sac de nisip, ce cade de la inaltimea de 800 m pe sticla. In acest fel nu se poate produce un orificiu ce ar permite patrunderea (in conformitate cu DIN V ENV 1627).

Siguranta fara concesii cu WK 2 – adica cu gradul 2 de siguranta

Siguranţă fără concesii cu WK 2 – adică cu gradul 2 de siguranţă speciale de feronerie şi cu o clanţă ce se poate închide. O siguranţă în plus asigură sticla cu clasa P4A (în conformitate cu EN 356), care împiedică spargerea. Montarea se face tot cu diblu sau cu şurub.

Alte avantaje privind siguranta

Pe lângă sarcinile de apăsare sau cele de lovire, fereastra nu se poate deschide nici cu unele unelte manuale (cum sunt de ex. penele, clestii pentru tevi sau surubelnite (in conformitate cu DIN V ENV 1627ff).

siguranta baza
Gradul de Siguranta de baza
siguranta wk1
Gradul de Siguranta WK 1
siguranta wk2
Gradul de Siguranta WK 2